Print this page

Над 50 предложения гласуваха общинските съветници в Стара Загора за февруари

22 Февруари 2018

В дневния ред на редовното заседание на старозагорския общински съвет бяха включени над 50 предложения. Съветниците подкрепиха с пълно мнозинство на първо четене Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора. Промените включват нови критерии, които да ограничат опити за злоупотреби от еднолични търговци или еднолични търговски дружества, които желаят да ползват предплатен абонамент за служебни нужди в границите на „Зелена зона“ за МПС.
На заседанието си днес, местният парламент разгледа и прие с 44 „за“ отчет за дейността си през периода от юли до декември 2017 г. Изпълнените решения за периода са 151, в процедура са 113 , а при 23 от решенията преписките са приключени, тъй като заявителите не са платили в нормативно определения срок или не са се явили кандидати при провеждането на някои търгове.
Съветниците подкрепиха с 47 гласа „за“ предложението, внесено от колегата им Николай Диков, за отпускане на еднократна финансова помощ на самотна майка. Тя е подала заявление за отпускане на наследствена пенсия на 4-годишната си дъщеря, като от установена проверка става ясно, че стажът от 4 години и 11 месеца на наследодателя не е достатъчен, тъй като не достигат 2 дни. Това е причината детето да не може да получи пенсия за починал родител към този момент. Със случая са запознати както местният,така и националният омбудсман, а също и Кмета на Община Стара Загора. От мотивите на предложението става ясно, че предстоят законодателни промени при подобни ситуации семействата да бъдат подпомагани. Общинският съвет удължи на 3 години срока на договорите за наем на наематели на търговски маси на Централен зеленчуков пазар.
IMG 6130 IMG 6133

22. 02. 2018 г.

Ние използваме бисквитки за да подобрим ефективността на нашия уебсайт. Виж повече...